Deșteptarea: Mamaia mai scumpă decât Dubai

Monica, Vlad și George au descoperit că stațiunea românească depășește cu prețurile sale de cazare multe locuri exotice.

În această lună preţul mediu de cazare din staţiunea Mamaia este mai mare decât al multor destinaţii populare la nivel mondial, conform trivago, cel mai mare motor de căutare de hoteluri din lume, ce compară preţurile pentru mai mult de 700.000 de hoteluri de la peste 200 de site-uri de rezervări din întreaga lume.

Staţiunea Mamaia este cea mai scumpă destinaţie din România pentru luna iulie. Aceasta înregistrează un preţ mediu de cazare de 590 RON/seară, care coincide cu cel din Singapore. În plus, staţiunea Mamaia oferă în această lună preţuri mai mari de cazare decât Dubai (493 RON/seară).

Comparativ cu iulie 2013, situaţia se menţine deoarece Mamaia a fost de asemenea mai scumpă decât Dubai. Alte destinaţii populare precum Miami (462 RON/seară), Hong Kong (537 RON/seară), Melbourne (537 RON/seară) şi Oslo (568 RON/seară) se află în aceeaşi categorie, ce oferă preţuri de cazare mai scăzute decât cea mai scumpă destinaţie din România din luna iulie.

Cu toate acestea, luând în considerare căutările românilor din perioada 1 ianuarie – 15 iunie 2014, staţiunea Mamaia a fost cea mai căutată destinaţie din România cu un procent de 37%. Aceasta este urmată de Bucureşti (13%), Sibiu (6,5%) şi Cluj Napoca (5,5%).