Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Licee cu elevi doar pe hârtie în Gorj, profesorii stau în cancelarie în timpul orelor

Un control al Inspectoratului Școlar Gorj a scos la iveală ca în mai multe licee sunt prea puțini elevi înscriși și prea mulți angajați. Iar în unele licee, elevii nu vin deloc la ore.

Șefa ISJ Gorj, Dana Constantinescu, a spus la Radio Infinit ce nereguli au fost găsite în  5 licee tehnologice din Târgu-Jiu pe care Inspectoratul ar vrea să le comaseze.

Este vorba despre Liceul Energetic, Liceul Auto „Traian Vuia”, Liceul Tehnologic „Henri Coandă”, Liceul Tehnic nr. 2 și Liceul Tehnologic „Ion Mincu”.

Ea a povestit că au fost și alte situații absurde la liceele respective. De exemplu, La Liceul Auto, sălile de clasă au fost populate cu angajați ai școlii, în momentul în care s-a aflat că vor fi făcute verificări.

Primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat că nu este de acord cu comasarea acestor unități. Dana Constantinescu, inspector școlar general, a afirmat, însă, că a purtat discuții cu primarul care, în primă fază, părea că agreează ideea comasării.

Potrivit IGJ.ro, elevii, mulți din alte județe, nu trec cu lunile pe la școală. ”De foarte multe ori, acești elevi sunt înscriși cu CNP-uri care nu corespund județului nostru, nu figurează în sălile de clasă. Absentează, orele nu se fac și profesorii, în lipsa elevilor la clasă, stau în Cancelarie. Nu e chestiune ilegală, dar acești elevi nu vin la ore. O echipă a ISJ s-a deplasat, zilele trecute, în mai multe licee, în vizite inopinate. Astfel, am aflat că la Liceul Traian Vuia, din 24 de clase erau prezenți doar 4 elevi. Profesorii erau prezenți, în Cancelarie, dar nu aveau obiectul muncii. Și asta se întâmplă tot timpul, Nu a fost o întâmplare”, a declarat Dana Constantinescu, citată de IGJ.ro.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.