Confidenţialitate

Deșteptarea: Haosul de pe aeroporturile occidentale ia proporții nebănuite | VIDEO

“Zilele trecute, citeam despre un pasager care și-a luat doar bagaj de mână, tocmai ca să nu-i piardă compania aeriană bagajul. La îmbarcare, compania l-a obligat să-și lase bagajul la cală, că nu mai era loc în cabină. Și i l-au pierdut.

Într-o altă scenă totalmente bizară, un alt pasager și-a cumpărat un bilet de avion doar ca să poată intra în depozitul de bagaje de pe aeroportul din Dublin, unde s-a apucat să-și caute gențile care încă lipseau după o săptămână.

Omul zburase din Irlanda în Australia, unde a ajuns fără valize. Compania nu a reușit să i le găsească și să i le returneze timp de două săptămâni, cât a fost în vacanță la antipozi. S-a întors acasă și, după încă o săptămână de insistențe, apeluri inutile și așteptare fără rost, a decis să cumpere un bilet pentru a putea trece direct de la terminalul plecări la preluarea bagajelor.

Am intrat pe site și am luat cel mai ieftin bilet pe care l-am putut cumpăra, adică spre Glasgow, Scoția, pentru 18 euro. A petrecut o zi întreagă la aeroport, deoarece autoritățile permiteau doar unui număr limitat de persoane să intre în zona restricționată pentru bagaje.

Locul era plin de genți, a spus el, erau mii de genți peste tot. Am văzut că unele dintre bagaje erau din 15 iunie, cred că a fost chiar unul din 2 iunie, a adăugat el.

A reușit să și le găsească pe ale lui, totuși – rezultă că nici nu mai fuseseră trimise, de fapt.

Întreaga industrie a aviației se confruntă cu un sezon de călătorii de vară dezordonat, cu întârzieri ale zborurilor și haos, deoarece cererea a revenit la nivelurile de dinainte de pandemie”, au discutat matinalii Vlad, George și Luca în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.