Confidenţialitate

Deșteptarea: FIFA a făcut schimbări semnificative pentru următorul Campionat Mondial | VIDEO

Cupa Mondială de Fotbal din 2026, în Statele Unite, Canada şi Mexic, va avea un număr record de meciuri, 104. Se va trece de la 32 la 48 de echipe, susţine ziarul New York Times, citat de DPA.

O decizie privind formatul turneului final cu 48 de echipe la Campionatul Mondial 2026 este aşteptată curând la o întrunire a FIFA, înainte de Congresul de joi de la Kigali (Rwanda), în care Gianni Infantino va fi reales preşedinte.

„Consiliul FIFA a aprobat în unanimitate amendamentul care vizează convenirea asupra unui format de 48 de echipe împărţite în 12 grupe de 4”, a anunţat FIFA, la Kigali (Rwanda).

Primii doi din fiecare grupă, precum şi cele mai bune opt de pe locul trei se vor califica în optimile de finală. În total, la finalul competiţiei se vor fi disputat 104 meciuri.

Finala Cupei Mondiale este programată la 19 iulie 2026.

Ultima schimbare a formatului Cupei Mondiale a avut loc la ediţia din Franţa, din 1998. De atunci, Cupa Mondială a avut, în mod normal, 32 de echipe.

Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.

Foto: shutterstock.com