Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Elevii care învață online, chemați fizic la școală să își ridice laptele și cornul

Dată fiind pandemia, de programul “Cornul și laptele” nu au mai beneficiat elevii care au făcut cursuri on-line. Cel mai adesea, a fost vorba de elevi de gimnaziu, care nu s-au putut prezenta fizic la școală. Dar, în special în mediul rural, sunt destui copii pentru care “Cornul și laptele” sunt alimente de bază, uneori singurele cu care își mai astâmpără foamea de luni până vineri. Și chiar dacă a avut multe neajunsuri și a fost criticat în fel și chip, programul a redus semnificativ abandonul școlar din zonele sărace.

Sistarea parțială a programului, pe fondul pandemiei, a fost considerată discriminatorie de către organizațiile pentru protecția copiilor. Partea bună este că într-un viitor apropiat, toți copiii din clasele 0-8 ar putea beneficia, din nou, de corn și lapte. Inclusiv cei care învață on-line.

Și acum, vine partea românească: elevii care învață on-line pentru a nu se îmbolnăvi, trebuie să vină fizic la școală pentru a-și lua cornul și laptele. Dacă nu ei, atunci părinții lor. Așa scrie negru pe alb într-un document pe care l-au primit toate consiliile județene.

Ascultați un reportaj de Victor Marin.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.