Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Două licee din Gorj vor fi desființate pentru că de ani de zile niciun elev nu a mai luat Bacalaureatul, în frunte cu primarul

Două licee din comunele gorjene Turburea și Stoina vor fi desființate pentru că în ultimii ani niciun absolvent nu a reușit să obțină notă de trecere la examenul maturității.

La liceul tehnologic din comuna Turburea, de acum vor fi pregătiți doar viitori ospătari și mecanici auto. Potrivit Știrile Pro Tv, de aproape un deceniu, niciun elev de acolo nu a obținut notă de trecere la examenul de bacalaureat.

La sesiunea care tocmai s-a încheiat s-au înscris șase absolvenți – toți din promoțiile anterioare. După proba la Limba română, doi dintre ei nu s-au mai prezentat.

Nici primarul comunei Turburea, Ion Bîrcă, nu are bacalaureatul. E la al patrulea mandat, a terminat liceul la seral acum aproape un deceniu, dar nu s-a mai dus la examen. 

Și la liceul din Stoina se va renunța la învățământul de zi. O explicație pentru rezultatele slabe ar fi faptul că elevii ajunși în aceste licee au fost admiși cu note de 2 și 3. 

Sursa foto: Primăria Turburea

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.  

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.