Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Dispozitivul care blochează gura, alternativă la curele de slăbire, inventat în Noua Zeelandă

O metodă inedită și controversată de slăbit a fost găsită de o echipă de cercetători din Noua Zeelandă. Aceștia au conceput un dispozitiv de blocare a gurii cu ajutorul magneţilor, menit să ajute la pierderea din greutate, invenţie comparată cu un instrument de tortură de numeroşi utilizatori de internet, scrie Agerpres.

Dispozitivul, care nu este deocamdată comercializat, este aplicat de un dentist pe molari. Odată blocate cu ajutorul dispozitivului, maxilarele nu mai pot fi deschise decât doi milimetri.

Paul Brunton, cercetător în domeniul sănătăţii în cadrul Universităţii din Otago, a explicat că acest dispozitiv determină pacientul să consume doar alimente lichide, iar capacitatea sa de a respira sau de a vorbi nu este afectată.

Într-un articol publicat în ediţia din iunie a revistei medicale British Dental Journal, cercetătorii au explicat că şapte femei care au testat timp de două săptămâni acest dispozitiv numit DentalSlim Diet Control au pierdut, în medie, 6,36 kilograme.

Cercetătorii au precizat că, iniţial, pacientelor li s-a părut că dispozitivul era uşor inconfortabil, înainte de a-l considera ”tolerabil”.

Invenţia are și un sistem de siguranţă, ce permite eliberarea gurii în caz de urgenţă, de vărsături sau de atac de panică. Niciuna dintre persoanele care au participat la teste nu a folosit acest sistem de siguranţă pe parcursul celor două săptămâni, au notat cercetătorii. O femeie a recunoscut, însă, că a consumat ciocolată topită, pentru o doză rapidă de zahăr.

Dispozitivul a atras numeroase critici din partea utilizatorilor de internet care au denunţat caracterul ”respingător şi dezumanizant” al acestei invenţii. 

Sursa foto: University of Otago

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.  

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.