Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Arabia Saudită vrea să elimine pensionarea la 45 de ani, vârstă la care se pensionează o treime dintre angajați

Arabia Saudită ar putea să elimine posibilitatea pensionării anticipate, la 45 de ani, a cetățenilor săi. În această țară, o treime dintre angajați se pensionează la această vârstă, după 20 sau 25 de ani de muncă. Oficialii analizează posibilitatea reformării sistemului de pensii și le-ar putea cere cetăţenilor săi să muncească şi să contribuie la buget mai mult, scrie Digi24.

Guvernul de la Riad, care se confruntă cu un deficit de 800 miliarde de riali (213 miliarde dolari) la fondul public de pensii, analizează diferite propuneri privind majorarea vârstei de pensionare. De asemenea, autorităţile ar putea cere lucrătorilor să direcţioneze un procent mai mare din salariile lor către sistemul general de asigurări sociale.

Oficialii saudiţi au avertizat că actualul sistem de pensii nu este sustenabil. Speranţa medie de viaţă în Arabia Saudită este de 75 de ani, iar vârsta oficială de pensionare este de aproximativ 60 de ani. Însă aproximativ o treime din angajaţi profită de posibilitatea de a se pensiona anticipat după ce au muncit doar 20 sau 25 de ani.  

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.