Confidenţialitate

Deșteptarea: ANFP “concediază” 28 de persoane care nici măcar nu erau angajate și își dublează parcul auto | VIDEO

“La Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) s-a trecut la reduceri de posturi ca urmare a legii pentru reducerea cheltuielilor. Până acum, această agenție avea, conform Hotărârii de înființare, 199 de posturi, fără demnitari și consilierii demnitarilor.
Dar noile prevederi impun o organigramă de 171 de posturi, tot fără demnitari și fără consilierii dumnealor. 28 de posturi mai puțin, o reducere de 14%.

Conducerea s-a conformat și a dat afară 28 de persoane care, însă, nici nu erau angajate. Asta deoarece pe statul de plată aferent lunii octombrie figurează doar 148 de persoane, cu tot cu președintele și vicepreședintele ANFP care sunt demnitari și oricum nu sunt luați în calcul la reducerea posturilor, scrie publicația Fanatik.ro.

ANFP își face acum și un mic cadou: mașini noi. În sensul că se dublează parcul auto, de la 5 la 10 automobile. „Parcul auto aflat în dotarea Agenției, în număr de 5 autoturisme, s-a dovedit insuficient pentru a deservi la realizarea activităților specifice instituției”, se justifică în proiectul de HG.

Pentru că patru dintre mașini au fost alocate pentru șefii din instituție – președinte, vicepreședinte, secretar general și secretar general adjunct, iar pentru „realizarea activităților specifice” de către restul angajaților a rămas o singură mașină.

Președintele are salariu net de 9.734 lei, vicepreședintele are 8.518 lei. În schimb, secretarul general are 13.266 lei, iar adjunctul său 12.665 lei. Plus sporuri.

În ANFP sunt 13 persoane care depășesc pragul de 10.000 de lei net, iar salariul cel mai mare aparține unui director care încasează lunar 14.161 lei”, au discutat matinalii Vlad, George și Luca în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.