Deşteptarea a găsit un sat scos la vânzare de locuitorii săi. Află de ce!

Borgata Calsazio, un sat pitoresc din Alpii italieni, în regiunea Piemont, a fost scos la vânzare de locuitorii săi care speră ca viitorul cumpărător să-i poată oferi acestui loc promovarea de care are nevoie pentru a deveni o veritabilă atracţie turistică.

Monica, Vlad şi George au descoperit în presa britanică povestea unui sat din Alpii italieni,Borgata Calsazio, care a fost scos la licitaţie pe eBay.

Sătenii, care au avut iniţiativa inedită de a-şi scoate satul la vânzare, sunt oneşti şi precizează că majoritatea caselor din sat, construite din lemn şi din piatră, se află într-o stare de degradare avansată, iar viitorul proprietar al satului fiind nevoit să investească alte sute de mii de euro pentru a restaura clădirile.

Satul poate fi adjudecat pe site-ul e-Bay la preţul de 245.000 de euro, preţul din acest moment pentru veritabila bijuterie în mijlocul naturii.

Vânzarea satului Borgata Calsazio, urmează să fie supravegheată de Uniunea Naţională a Comunităţilor de Munte (UNCEM), o organizaţie care reprezintă aşezările de munte din Italia.

Click aici pentru a reasculta cele mai interesante momente din emisiunea Deşteptarea de la Europa FM