Confidenţialitate

Deșteptarea: A fost inventată cafeaua cu ceapă verde | VIDEO

Din China vine o modă nouă în materie de cafea. Se cheamă Scallion Latte și este cafeaua cu ceapă de primăvară.

O simplă căutare a hashtag-ului #springonionlatte pe TikTok sau Instagram va aduce zeci de fotografii și videoclipuri cu cești de latte cu ceapă verde.

Acestea au devenit virale pentru prima dată luna trecută, când mai multe publicații asiatice au acoperit această băutură neobișnuită, numind-o una dintre cele mai surprinzătoare combinații încercate vreodată.

Aparent, pentru a face un latte cu ceapă verde bun, trebuie mai întâi să pisezi câteva cepe verzi în ceașcă, apoi să adaugi gheață, lapte și cafea, înainte de a completa în cele din urmă cu multă ceapă verde tocată.

Nimeni nu știe cu exactitate cum, unde sau când a fost creat spring onion latte, dar în ultimele luni preparatul pare să fi fost adoptat de suficiente cafenele pentru a atrage atenția pe internet.

Este cea mai recentă adăugire la o listă din ce în ce mai mare de combinații bizare cunoscute în general sub numele de “bucătăria întunecată” sau “hei an liao li” în China.

Bucătăria întunecată se referă, în principiu, la mâncăruri și băuturi care pun la încercare sensibilitatea oamenilor. “Hot ice latte” cu chili este un alt exemplu de bucătărie neagră chinezească.

Reacțiile la latte-ul cu ceapă de primăvară au fost mixte, ceea ce este de așteptat, având în vedere combinația ciudată. Unele persoane au declarat că nu s-au gândit niciodată că într-o zi vor trebui să ceară o cafea fără ceapă, în timp ce alții s-au declarat intrigați de acest latte unic, dar îngrijorați de faptul că o să le miroasă respirația a ceapă.

Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.

Foto: captură video YouTube