Deşteptarea a aflat că salariile românilor sunt cu 13 ani în urma polonezilor

Monica Anghel, Vlad Petreanu şi George Zafiu au aflat căromânii câştigă abia acum cât câştigau polonezii în 2001, după ce au mers pe urmele unei analize publicate, luni, de cotidianul Adevărul.

Câştigul salarial mediu brut din România, sub 550 de euro, este astăzi echivalentul câştigului înregistrat în anul 2001 în Polonia, iar PIB-ul pe cap de locuitor este, la noi, cu 7 ani în urma ţării cu care eram egali în 1989.

Dacă în 1989-1990 România pornea de pe picior de egalitate cu Polonia, cel puţin din punctul de vedere al Produsului Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor, acum românii sunt cu 5 până la 13 ani în urma polonezilor la principalii indicatori ai vieţii economice şi sociale, au constatat jurnaliştii Adevărul, citaţi în Deşteptarea.

Încercând să facă haz de necaz, Vlad Petreanu a încercat, luni, să fie ironic faţă de această situaţie: ‘Acum depinde si ce-ti doresti de la viata: Au polonezii carnaval ca la Mamaia? Au polonezii presedinte jucator si premier fost procuror? Au polonezii interlopi calificati la Mondial?’.

Click aici pentru a reasculta cele mai interesante momente din emisiunea Deşteptarea de la Europa FM