Deşteptarea a aflat că intonarea imnului naţional ar putea deveni obligatorie zilnic în învăţământul primar

Monica, Vlad şi George au anunţat miercuri, în emisiunea Deşteptarea, că potrivit unei propuneri legislative a unui grup de senatori PSD, care a fost adoptată tacit de Senat, intonarea imnului naţional a devenit obligatorie zilnic în învăţământul primar.

Intonarea imnului naţional, obligatorie zilnic în învăţământul primar. Înainte ca ideea să fie pusă în practică, ea mai are de trecut printr-un for decizional, au dezvăluit matinalii Europa FM în emisiunea de miercuri. Iniţiativa legislativă, care a trecut de Senat în forma propusă de iniţiatori, va fi dezbătută de Camera Deputaţilor în calitate de Cameră decizională.

Potrivit proiectului inspectoratele şcolare teritoriale ar urma să verifice respectarea acestor prevederi şi să stabilească măsuri de sancţionare pentru conducătorii unităţilor de învăţământ unde se constată nereguli privind aplicarea acestei legi.

Iniţiatorii propun ca nerespectarea acestor prevederi să fie sancţioată cu amendă de la 30.000 la 100.000 de lei, care se aplică conducătorilor persoanelor juridice responsabile. Organele constatatoare în aceste cazuri sunt prefectul şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

Click aici pentru a reasculta cele mai importante momente din emisiunea Deşteptarea