Confidenţialitate

Despre școala online cu expertul în testare, Dragoș Iliescu

Noul an școlar ne bate la ușă. Iar unii elevi ar putea – în funcție de situațiile epidemiologice locale – să facă în continuare școală on line.

Computerul nu trebuie folosit doar ca un instrument de transmitere a acelorași informații precum în lecțiile în clasă, atrage atenția în acest context, Dragoș Iliescu expert în testare şi colaborator OECD.

Față de începutul primăverii, când s-au închis școlile odată cu decretarea stării de urgență, acum profesorii sunt poate mai pregătiți pentru predarea prin intermediul ecranelor, spune expertul. 

Părinții sunt și ei mai pregătiți în ceea ce privește aparatura tehnică necesară pentru școala online dar psihic sunt cu mult mai puțină răbdare decât erau înainte, este de părere Dragoș Iliescu care a vorbit la Europa FM și despre elevi, cei mai afectați de această situație.

Pasul necesar în acest context este dezvoltarea de resurse educaționale și de aplicații. ”Cum învățăm de exemplu biologia de clasa a X-a de exemplu dacă nu avem resurse online în limba română?” se întreabă retoric expertul.

Ascultați rubrica HiTech, realizată de Iulia Nagy.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.