Confidenţialitate

Despescu: Cresc amenzile pentru cei care nu respectă ordonanțele militare

De la instaurarea carantinei generale în România, poliţiştii au depistat 33.000 de persoane care nu au respectat restricţionarea deplasărilor.

”S-au dispus amenzi de circa 46 milioane lei şi au fost întocmite peste 200 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii a bolilor. În ultimele 24 de ore, au acţionat peste 27.000 angajaţi ai MAI şi circa 3.200 de la Poliţia Locală, alături de 900 militari de la Apărare. S-au identificat peste 800 persoane care nu au respectat izolarea sau carantinarea”, a declarat, duminică seara, Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul de Interne.

Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare cresc la cel puțin 2.000 de lei.

Pentru persoanele juridice, acestea vor fi între 10.000 și 70.000 de lei.

Se pot aplica şi alte sancţiuni, precum confiscarea de bunuri, iuspendarea temporară a activităţii sau suspendarea unor lucrări, a mai declarat Bogdan Despescu.

Circa 270.000 de persoane au intrat în România, iar faţă de acestea au fost dispuse măsuri de izolare la domiciliu sau carantină, în funcţie de ţările din care au venit.

După suspendarea zborurilor, a scăzut semnificativ numărul acestora.

“Ieri [sâmbătă – n.r] au intrat 12.300 cetăţeni români şi 5.300 cetăţeni străini. Au fost verificaţi şi triaţi pentru evitarea riscurilor”, a precizat Bogdan Despescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Bogdan Despescu, secretar de stat