Despagubire record: CNADNR trebuie sa plateasca daune morale de 1 milion de euro unei tinere care si-a pierdut mana intr-un accident rutier

Accidentul rutier s-a petrecut în 2006.

Compania de Autostrăzi și Drumuri Naționale trebuie să îi plătească daune morale de un milion de euro tinerei care şi-a pierdut mâna dreaptă în urma unui accident rutier petrecut în 2006.

Hotărârea a fost dată de Curtea Supremă de Justiţie, este irevocabilă și trebuie pusă în aplicare.

Tânăra a dat în judecată compania de stat şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov în aprilie 2012, la Tribunalul Bucureşti.

La finalul unui proces de 2 ani, Înalta Curte i-a dat dreptate victimei.

După ce în primă fază a făcut recurs, Compania de Autostrăzi și Drumuri Naționale anunţă acum că va plăti despăgubirea în cel mai scurt timp.

Suma fusese stabilită ca despăgubire şi de către Tribunalul Bucureşti, în aprilie 2013, însă Curtea de Apel Bucureşti a redus suma la 200.000 de euro, printr-o decizie din 27 noiembrie 2013. Decizia Curţii de Apel Bucureşti a fost contestată la instanţa supremă, care a dat o decizie irevocabilă, care urmează să fie pusă în aplicare.

Avocatul Viorel Pâslaru a spus în repetate rânduri că despăgubirea cerută nu va acoperi niciodata suferința provocată de neglijența autorităților.

Accidentul în urma căruia Elena Ghegeliu şi-a pierdut mâna dreaptă a avut loc în 2006, în timp ce aceasta mergea, împreună cu prietenul ei, spre Braşov. Acesta a tras de volan spre dreapta, pentru a evita o altă maşină care intrase pe sensul lor de mers. Autoturismul în care se aflau cei doi a lovit un parapet metalic de pe marginea drumului, un fragment din acesta a străpuns portiera dreaptă a maşinii şi i-a intrat tinerei în mână. Aceasta a fost dusă atunci la spital, unde i-a fost amputat braţul drept.

Poliţiştii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov au început atunci cercetările în acest caz. Ulterior, anchetatorii au stabilit că de vină pentru producerea accidentului ar fi administratorul drumului, care nu a reparat elementele de siguranţă a traficului rutier montate pe acel drum, pe partea dreaptă a sensului de mers spre Braşov.