Desființarea pensiilor parlamentarilor, în dezbaterea aleșilor

Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului se va întruni joi, de la ora 13.00.

La solicitarea Uniunii Salvați România, pe ordinea de zi figurează proiectulde desființare a pensiilor parlamentarilor.

„Este un vot important, pe care USR îl așteaptă de aproape trei ani de zile, de când a fost depus proiectul, și este un pas esențial spre restabilirea echilibrului și a corectitudinii în sistemul de pensii, astfel încât să nu mai existe categorii privilegiate, care primesc cu mult peste cât au contribuit. Votul de joi va arăta adevăratele intenții ale partidelor pe subiectul pensiilor speciale”, se arată într-un comunicat de presă al USR.

„Așa cum știți, pentru parlamentari e nevoie de un plen comun care să modifice Statutul parlamentarilor. Președintele Comisiei de statut este aici, mâine dimineață (joi dimineață – n. red) va face sedinta, iar pentru acest articol plenul reunit să dea din nou un vot. În acest fel avem o lege constituționala prin care eliminăm toate pensiile speciale din România”, a spus miercuri liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, în plenul Camerei Deputaților.

De asemenea, pe ordinea de zi mai figurează rectificarea bugetară aprobată de Guvern în luna aprilie, în perioada stării de urgență.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS