Desenele animate americane, precum ”familia Simpson” sau ”South Park” interzise în Rusia

Această lege, care va intra în vigoare mâine și își propune să protejeze copiii ruși de ‘informațiile nocive pentru sănătatea și dezvoltarea lor’.

Printre desenele animate care vor fi interzise se numără «The Itchy and Scratchy Show», care fac parte din seria «Familia Simpson»’ și care prezintă un şoarece care se luptă cu o pisică, fiind o parodie după mai cunoscuţii Tom şi Jerry.

În timp ce’South Park’, un alt serial american, care prezintă aventurile a patru copii din şcoala primară, va putea fi difuzat numai după ora 23.00.

De asemenea, trebuie să dispară de la televiziunile din Rusia toate episoadele în care Kenny, unul dintre personajele din ‘South Park’, este ucis.

Noua lege este criticată de presă şi de realizatorii de desene animate din Rusia, care se tem că, spre deosebire de posturile rusești, televiziunile străine care emit în această ţară nu vor fi constrânse să îşi cenzureze programele.

Această lege îşi propune să protejeze copiii ruşi de scenele violente, a imaginilor sexuale, dar şi a cadrelor care promovează consumul de droguri, alcool şi ţigări.