Descoperă candidații la Alegerile Parlamentare în interviurile realizate de Anca Grădinaru – VIDEO

În campania electorală, Europa FM  își propune să invite în studiourile sale  cât mai mulți candidați la alegerile parlamentare. Sunt aproape 6.500 de persoane care doresc să ajungă deputați sau senatori.În final, 466 vor fi aleși pentru a ne reprezenta în Parlament în următorii patru ani.

În aceste zile, Anca Grădinaru  discută cu o parte dintre candidați în cadrul unor interviuri electorale pe care le puteți urmări la adresa www.alegeri.europafm.ro.

Alegerile parlamentare din 11 decembrie marchează nu numai revenirea la votul pe listă, dar şi înfiinţarea mai multor secţii de votare în străinătate, ca urmare a tensiunilor de la alegerile prezidenţiale din anul 2014 unde românii din diaspora au stat la coadă ore în şir pentru a-şi putea exercita dreptul de vot.

Noul Legislativ va avea aproximativ 466 de parlamentari faţă de 588, câţi au fost aleşi în anul 2012, când sistemul electoral prevedea colegii uninominale. Asta presupune că norma de reprezentare va fi 1 deputat la 73.000 de cetăţeni şi 1 senator la 168.000 de locuitori.

Cei 466 de parlamentari vor fi împărţiţi astfel: 308 deputați, 134 de senatori, 18 parlamentari ai minorităților și 6 parlamentari pentru diaspora.

Într-un scurt montaj video am selectat câteva dintre cele mai surpinzătoare declarații făcute de câțiva dintre invitații interviurilor electorale din aceste zile.

Dacă doriți să le adresați întrebări candidaților, le puteți trimite la adresa alegeri@europafm.ro sau prin mesaj privat pe pagina de Facebook Știrile Europa FM.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS