Confidenţialitate

Descoperă artiștii contemporani români: Ciprian Ariciu

Artistul vizual cu specializarea ceramică, Ciprian Ariciu s-a născut în 1980, la Constanţa. În 2007 a absolvit cursurile Universității Naționale de Arte București, secția de ceramică.

Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. În perioada 2007- 2009 a urmat cursuri de master în cadrul departamentului de ceramică, sticlă, metal al Universității Naționale de Arte București. În 2011 a beneficiat de bursa filialei UAPR Constanța.

“Să fii ceramist e un dar pe care îl primești de la Dumnezeu. Cu studiile de specialitate nu faci altceva decât să îl duci mai departe. Desăvârșirea cauți s-o atingi abia după finalizarea studiilor, când începi să te descoperi pe tine și să afli acel ceva care te reprezintă și cu care chiar te identifici, încât cei care-ți privesc lucrarea știu că e a ta.

Știu că ești tu acolo, că acea lucrare este parte din tine. Faptul că un ceramist lucrează cu pământul implică un maxim de spiritualitate. Pentru că ai o legătură foarte strânsă cu materialul. E un material viu, un material care are o energie și are nevoie să primească o formă.

Materialul discută cu tine și îți spune cât ai voie, cât nu ai voie să intervii asupra lui. Unele lucruri sunt între niște limite, în niște parametrii. Dar în momentul când ajungi pe aceeași lungime de undă există un schimb de energii între tine și materialul ăsta. Pentru că tu, ceramistul, ești tot pământ, până la urmă”, spune Ciprian Ariciu.

Mai multe detalii despre activitatea profesională a ceramistului Ciprian Ariciu: https://www.ateliere.net/ro/ciprian-ariciu-atelier.

4 lucrări pentru a-l cunoaște mai bine pe Ciprian Ariciu: