Confidenţialitate

Descinderi la traficanţi de etnobotanice

Procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, au efectuat, miercuri, 69 de percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Constanţa, Mangalia, a localităţilor Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, Techirghiol, Agigea şi Ovidiu, într-o cauză vizând destructurarea unei grupări specializate în trafic de droguri, efectuarea de operaţiuni ilicite cu substanţe psihoactive noi şi spălare de bani.

Potrivit DIICOT, începând cu luna octombrie a anului 2017, gruparea, constituită iniţial de nouă persoane, la care ulterior au aderat alte 50, a acţionat pentru procurarea, prepararea, stocarea, distribuirea şi punerea în vânzare de etnobotanice.

Gruparea infracţională a acţionat pe raza ora;ului Constanţa, dar şi în zona sudică a litoralului, la Eforie, Techirghiol, Tuzla şi Mangalia.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că membrii grupării au fi pus în vânzare 15,13 kg de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, pentru care au obţinut suma de 1.292.355 de lei.

La sediul DIICOT Constanţa vor fi audiate, în cadrul urmăririi penale, 111 persoane.

Descinderile au loc în cadrul unei operaţiuni ample desfăşurate în toată ţara de DIICOT şi Poliţia Română, în cadrul căreia sunt efectuate 386 de percheziţii. Acţiunea vizează şi lideri importanţi ai unor grupări care acţionau în străinătate, dar care s-au întors în ţară din cauza pandemiei de COVID-19.