Deschiderea tronsonului de autostradă Gilău-Nădăşelu, blochează o comună din județul Cluj

Ambuteiajele în trafic în comuna Baciu, de lângă Cluj, sunt la ordinea zilei, însă inaugurarea celor 9 km ai tronsonului Gilău – Nădăşelu, din Autostrada Transilvania, creează o nouă problemă: maşinile de mare tonaj care merg către Moldova și Maramureș ies de pe A3 şi tranzitează comuna clujeană, paralizând circulaţia auto – transmite corespondentul Europa FM, Cătălin Suciu.

Edilul comunei Baciu, Ioan Florin Mureşan, face un apel către instituţiile abilitate pentru a rezolva problema şi propune două soluţii: limitarea accesului pentru traficul care vine pe autostradă, în special în zilele lucrătoare, şi direcționarea sa pe autostradă către Turda, cu direcția Turda – Vâlcele – Centura de ocolire a Clujului.

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au recepționat la finalul săptămânii trecute lucrările de la podul Gilău peste Someșul Mic și au deschis traficul pe încă 9,6 km de autostradă. Este vorba despre autostrada de lângă Cluj-Napoca, parte a A3.

Podul face legătura între Gilău și Nadășelu, astfel că odată cu deschiderea traficului pe acest sector de autostradă, conducătorii auto pot circula pe 61 km, între Câmpia Turzii și Nădășelu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS