Confidenţialitate

Adrian Gurzău nu poate fi reținut, a decis Camera Deputaților

Procurorii DNA au cerut aviz pentru reținerea și arestarea deputatului Adrian Gurzău, membru al Partidului Mișcarea Populară și finul Elenei Udrea.

El este acuzat de trafic de influență în dosarul Carpatica.

136 de deputații au votat pentru încuviințarea reținerii, iar 130 contra. Pentru reținerea lui Adrian Gurzău ar fi fost nevoie de 139 de voturi favorabile reținerii.

Camera Deputaților se pronunță, la această oră, prin vot secret și asupra cererii de arestare.

Adrian Gurzău le-a cerut colegilor deputați să nu aprobe cererea Direcției Naționale Anticorupție, pentru că nu reprezintă un pericol public și  nu va putea să se apere din arest.

”Am trei copii minori, cel mic are un an şi jumătate, doi părinţi pensionari şi vă cer un vot de respingere a cererii de  reţinere şi arestare pentru că nu reprezint un pericol public. Doresc înfăptuirea justiţiei, vă solicit acest vot pentru că dosarul meu în momentul de faţă e în faza în care s-au audiat  martorii. Practic printr-un vot pentru reţinere şi arestare nu aş putea să mă apăr şi să administrez probe în favoarea mea. Întodeauna în calitatea mea de parlamentar am fost pentru susţinerea justiţiei (…) Am votat întodeauna pentru ceea ce înseamnă urmărire penală, dar  niciodată n-am votat pentru reţinere şi arestare” – a spus deputatul Adrian Gurzău, de la tribuna Parlamentului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Procurorii spun că deputatul Adrian Gurzău a intervenit la conducerea ASF pentru ca Angela Toncescu să fie numută șefa consiliului de administrație al firmei de asigurări Carpatica. În schimbul acestei intervenții, firma sa ar fi obținut un contract de 270.000 de euro+TVA cu societatea Carpatica.

Contractul viza furnizarea unor servicii de relații clienți și s-a dovedit păgubos pentru Carpatica, mai ales că firma avea deja un departament care desfășura activități similare.