Deputatii Vlad Cosma si Sebastian Ghita si Mircea Cosma, presedintele CJ Prahova, audiati la DNA Ploiesti (AUDIO)

Aceștia au fost și ei citați la sediul DNA din Ploiești în același dosar în care sunt anchetați cumnatul și sora premierului Victor Ponta. Cei doi parlamentari au fost chemați să dea declarații în calitate de suspecți într-un dosar în care se vorbește despre evaziune fiscală de milioane de lei și deturnare de fonduri europene.

Deputatii Vlad Cosma si Sebastian Ghiță au declarat ca nu știu care este motivul pentru care au fost citați de procurorii anticorupție. Împreuna cu cei doi a fost adus și Mircea Cosma, președintele Consiliului Județean Prahova. Și el s-a declarat surprins că a a fost chemat în această dimineață la DNA, susținând că a fost luat de mascați chiar de la un cabinet de stomatologie.

Ancheta procurorilor anticoruptie din Ploiești vizează mai multe societăți comerciale care aparțin apropiaților premierului Victor Ponta. Una dintre aceste firme modernizează rețeaua de apa și canalizare din Comarnic, beneficiară fiind Hidroprahova, societatea Consiliului Județean Prahova. Este vorba despre Grossmann Engineer Group controlată de cumnatul premierului Ponta, care a câștigat în asociere cu Euroconstruct Trading SRL, firma considerată apropiată Elenei Udrea, licitația pentru extinderea rețelei de apa și canalizare a orașului Comarnic.

Anchetatorii suspectează că în dosarul în care au loc percheziții la mai multe firme din Ploiești și București, printre care se află și cea surorii lui Victor Ponta, s-ar fi deturnat peste 50% din fondurile dintr-un proiect european, prejudiciul fiind estimat la 7,8 milioane de lei, spun surse judiciare, la care se adaugă alte 2 milioane de lei din evaziune fiscală. Banii ar fi fost cheltuiți în interes propriu, susțin aceleași surse.

Cumnatul premierului, Iulian Herțanu, ar fi cercetat pentru că împreună cu alte persoane printre care se află și Mihail Coman, un fost consilier local din Ploiești și angajat al Hidroprahova, ar fi constituit un grup infracțional care ar fi acționat în vedera câștigării frauduloase a contractului de extindere a rețelei de canalizare de la Comarnic.