Confidenţialitate

Deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun, la comisia juridică, pentru a-și studia dosarele DNA

Deputații din comisia juridică se întrunesc luni, la 10.30, pentru a analiza cererile procurorilor DNA privind reținerea și arestarea preventivă a deputaților Mădălin Voicu (PSD) și Nicolae Păun (grupul minorităților naționale) – a anunțat Eugen Nicolicea, membru al comisiei juridice.

Până atunci, cei doi deputați au venit la Parlament, însoțiți de avocați, pentru a-și studia dosarul în care sunt acuzați, între altele, de deturnarea a 27 de milioane de lei, trafic de influență și spălare de bani.

Dosarul DNA are 19 volume ce însumează aproape 5000 de pagini.

Sub pretexul că ajută mii de romi să urmeze cursuri de calificare profesională și să își găsească un loc de muncă Nicolae Păun, ajutat de Mădălin Voicu, ar fi deturnat 27 de milioane de lei, fonduri europene și de la bugetul de stat.

Mădălin Voicu e acuzat că ar fi luat 220.000 de lei de la Nicolae Păun, pentru a interveni la șefii ANAF. Aceștia urmau să scutească de la plata contribuțiilor la asigurările de sănătate persoanele angajate în proiectele lui Nicolae Păun.

Dar deputatul PSD, Mădălin Voicu spune că nu cunoaște pe nimeni de la ANAF. Recunoaște însă că i-a dat un telefon ministrului finanțelor de atunci, Eugen Teodorovici.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Soția lui Mădălin Voicu ar fi fost și ea implicată în proiectele cu bani europeni, fiind plătită cu 200.000 de lei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mădălin Voicu și Nicolae Păun au trei zile la dispoziție pentru a-și studia dosarul, după care comisia juridică din Camera Deputaților va da un aviz consultativ în ceea ce privește cererea procurorilor DNA de reținere și arestarea preventivă a celor doi.

Plenul Camerei va decide însă dacă Mădălin Voicu și Nicolae Păun rămân fără imunitate parlamentară.

 

(Sursa foto: Camera Deputaților)