Confidenţialitate

Deputații dezbat moțiune simplă a PSD împotriva lui Cristian Ghinea | AUDIO

La Camera Deputaților este dezbătută moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Investițiilor și Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. Opoziția social-democrată îl critică pe Cristian Ghinea pentru modul în care a fost întocmit Planul Național de Redresare și Reziliență. Moțiunea, intitulată ” Cristian Ghinea – de la zero la abis” și semnată de 82 de deputați PSD,  a fost citită de social democratul Ștefan Mușoiu.

”Totul este netransparent, deși la conducere au venit apostolii transparenței totale. Nimeni nu știe ce domenii de intervenție se vor mai finanța. Iar eectul este grav – beneficiarii nu își pot pregăti proiectele, iar România nu beneficiază de fonduri europene. Toate aceste argumente impun demiterea urgentă a ministrului Cristian Ghinea. Nici un guvern responsabil, încă mai există șansa de a salva absorbția fondurilor europene, atât de necesare pentru dezvoltarea României. Singura condiție este ca Ministerul Proiectelor Europene să fie condus de un om competent, nu de un politruc cu interese personale”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În vociferările unor parlamentari, ministrul Ghinea spune că toate acuzațiile aduse de PSD în moțiune sunt, citez, minciuni gogonate.

”Am citit textul moțiunii. Este un banc prost. Am tot zis în dezbaterile de comisiile de afaceri europene că ar fi bine să discutăm pe bune, serios, așezat, despre fondurile europene. Văd și azi aici că nu am cu cine. Domnule Ciolacu, să nu publicați pe Facebook textul moțiunii că vă suspendă contul pentru fake-news. Sunt cinci mari minciuni în această moțiune pe care orice om le putea verifica ușor. Apropos, domnule Cilacu, ținem pariul, da? Demisia pe masă, dacă e respinsă îmi dau demisia, dar trebuie să faceți un gest de onoare să vă dați și dumneavoastră demisia.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Atât parlamentarii PNL cât și cei ai USR PlUS au anunțat că vor vota împotriva acestei moțiuni simple. Votul va fi dat mâine – marți – în plenul Camerei Deputaților.