Confidenţialitate

Deputații au respins moțiunea simplă la adresa ministrului Energiei. „Atâta ipocrizie nu încape nici în Casa Poporului” – deputat USR

Moțiunea simplă la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost respinsă de plenul Camerei Deputaților.  Au fost 191 de voturi împotrivă, 85 pentru și o abținere.

Demersul a fost inițiat de USR cu sprijinul parlamentarilor de la Forța Dreptei. Opoziția a cerut demisia ministrului Virgil Popescu pe care l-a acuzat de incompetență, mai exact că nu a luat măsurile adecvate în criza facturilor mari la energie.

După vot, au luat cuvântul deputata USR, Cristina Prună, George Simion de la AUR și deputatul neafiliat Ciprian Ciubuc, care au acuzat PSD de ipocrizie.

„Atâta ipocrizie cât am văzut astăzi aici în Parlament din partea colegilor de la PSD nu încape nici măcar în această casă a poporului. Domnule Ciolacu, toată vara ați fost la televizor să îl criticați pe Virgil Popescu pentru criza și dezastrul din energie și astăzi ați votat împotriva moțiunii. Este o rușine ceea ce faceți, faceți un spectacol ieftin la televizor și în spatele ușilor închise vă negociați posturi de mii de euro la ANRE”, a spus Cristina Prună.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Este a treia moțiune simplă inițiată de USR la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu. De fiecare dată, majoritatea parlamentară a respins moțiunea.

Citește și: PIB-ul țării a crescut cu 5,8% în primele șase luni din 2022, anunță INS. Nu investițiile ci consumul a dus la aceste cifre, spun economiștii | AUDIO

Foto: Inquam Photos / George Călin