Deputații au adoptat moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii

 

Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, a fost adoptată de Camera Deputaților cu 189 de voturi pentru, 11 împotrivă și 86 de abțineri.

Documentul a fost depus de PSD-ALDE, iar în urma votului, aleșii PSD și ALDE i-au cerut demisia lui Achim Irimescu.

Moțiunea a fost denumită ”Cel mai mare dezastru în agricultura românească din perioada post-decembristă”.

Inițiatorii au cerut, între altele, să se sancţioneze ”derapajele grave” din domeniul agriculturii precum neacordarea subvenţiilor sau blocarea investiţiilor în sistemele de irigaţii.

Potrivit legii, o moțiune simplă adoptată împotriva unui ministru nu duce și la demisia efectivă a acestuia. Achim Irimescu poate fi însă demis de premierul Dacian Cioloș.

 

Liderul grupului PNL, Eugen Nicolăescu, a spus că liberalii sunt nemulţumiţi de activitatea ministrului, dar s-au abţinut de la vot.

“Și grupul PNL este nemulțumit de modul în care se desfășoară activitatea în agricultură. Dar în același timp nu puteam să votăm o moțiune demagogică, o moțiune care lăuda activitatea fostului ministru și nicidecum nu se referea la problemele din agricultură și mai ales la marile probleme pe care trebuie să le rezolve acest guvern. În consecință, noi ne-am abținut la vot, dar în același timp atenționăm pe domnul Dacian Cioloș prim-ministru al Guvernului, că, dacă în zece zile nu plătește toate subvențiile restante pentru fermieri, benim noi cu o nouă moțiune” a declarat Eugen Nicolăescu.

La rândul său, deputatul UDMR Marton Arpad a precizat că UDMR a votat pentru moţiune în condiţiile în care ministrul a avut un răgaz pentru rezolvare unor probleme, însă nu a făcut nimic.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS