Deputat PNL, propunere: Deținuții violenți să nu mai fie eliberați în baza recursului compensatoriu

După încă o nouă crimă comisă de un recidivist eliberat în baza legii recursului compensatoriu, deputatul PNL Florin Roman anunță că va depune un proiect de lege care să nu mai permită eliberarea celor violenți înainte de ispășirea integrală a pedepsei.

Deputatul vrea ca cei care care au comis crime, tentative de crimă, tâlhărie sau viol să nu se mai poată bucura de reducerea pedepsei cu șase zile pentru fiecare lună de pușcărie.

„Dacă urmăriți presa locală, veți observa că nu e zi în care să nu fie o tâlhărie, tentativă sau crimă, viol… Era greu înainte, darămite acum, când avem 11.000 de deținuți eliberați, iar numărul patrulelor de poliție, la nivel național, a scăzut. Eu nu propun modificarea actualei legi, ci un proiect de lege nou, tocmai pentru ca cei care  urmau să se elibereze până în 2022 să nu mai poată beneficia de acest lucru. Și o să propun procedură de urgență” – a spus la Europa FM, deputatul PNL, Florin Roman.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă reamintim, procurorii vor cere, astăzi, mandat de arestare pentru bărbatul acuzat că a ucis în weekend un tânăr la Mediaş, în urma unui conflict izbucnit într-un club.

Victima de 25 de ani a fost înjunghiată.

Agresorul, prins de poliţişti în zona localității Blaj după câteva ore de căutări, este recidivist; a fost condamnat în trecut pentru o altă crimă şi eliberat în baza recursului compensatoriu.

Săptămâna trecută, ministrul Justiţiei Tudorel Toader declara că, în ultimul an, 13.000 de infractori au fost eliberaţi mai devreme din închisori.

Angajaţii din penitenciare avertizează că, statistic, rata de recidivă este de 70 la sută, spune la Europa FM liderul Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor Sorin Dumitrașcu.

„Ne așteptăm ca acești 10.000 din cei peste 13.000 de foști deținuți să se întoarcă în penitenciar. Asta înseamnă că vom avea cel puțin peste 20.000 de victime, dacă ne gândim că fiecare infracțiune va avea o victimă sau măcar o victimă. ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Iar problemele nu se opresc aici, avertizează sindicaliștii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS