Democrat liberalii au decis sa absoarba Partidul Forta Civica

Liderul formaţiunii, Mihai Răzvan Ungureanu, ar urma să primească un post de prim vicepreşedinte în conducerea PDL, în ciuda mai multor voci interne care nu-l agreează pe fostul premier.

Chiar la această oră, conducerea PDL discută despre fuziunea cu Forţa Civică, proces aflat pe ultima sută de metri.

Liderii celor două partide stabilesc totodată câte şi ce fel de funcţii vor primi cei de la Forţa Civică.

Fuziunea este programată pentru 26 iulie, când partidul lui Mihai Răzvan Ungureanu va avea Conventia Nationala Extraordinară.

Potrivit unui sondaj INSCOP publicat la începutul săptămânii de ziarul Adevărul, Mihai Răzvan Ungureanu l-ar devansa pe Cătălin Predoiu, actualul candidat la preşedinţie al PDL, într-o eventuală confruntare electorală directă în turul al 2 -lea, cu Victor Ponta.

În acelaşi timp, potrivit aceluiaşi sondaj, fostul premier se află pe locul 3 în intenţia de vot a românilor, la mare distanţă de Victor Ponta şi Klaus Iohannis, cu aproape 10 procente.

PNL urmează să-şi stabilească candidatul pentru alegerile prezidenţiale pe 26 iulie. Apoi, PDL şi PNL vor decide care va fi candidatul comun pentru funcţia de preşedinte al României.

Cât priveşte, ascensiunea lui Mihai Răzvan Ungureanu în PDL, recent fostul senator Radu Berceanu, declara că fostul premier a înfiinţat un partid care are rezultate nule şi că nu mai are încredere în el pentru că a refuzat să-i sprijine pe democrat liberali din interior.