Confidenţialitate

Demitere la vârful Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureş, după o investigaţie Recorder

Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureş, Ionuţ Cengher, a fost demis miercuri, anunţă oficialii ABA Mureş.

Jurnaliştii Recorder au arătat că acesta a fost numit politic la conducerea instituţiei, după înlăturarea inginerului Ovidiu Ianculescu.

Ionuţ Cengher a fost demis de la conducerea sistemului de gospodărire a apelor Mureş ca urmare a declaraţiilor sale care nu fac cinste instituţiei, se arată în comunicatul Administraţiei Bazinale de Apă Mureş.

Administraţia Naţională Apele Române a cerut reevaluarea competenţelor lui Ionuţ Cengher, fost șef la o firmă care vinde băuturi alcoolice și aparate de cafea, detașat de la Senat, după cum el însuși recunoaște în ancheta realizată de Alex Nedea.

Declaraţiile lui Ionuţ Cengher au fost înregistrate de jurnaliştii de la Recorder, care au publicat o amplă anchetă despre modul în care acesta a fost numit la conducerea instituţiei în locul inginerului Ovidiu Ianculescu.

Conducerea administraţiei bazinale de apă Mureş spune că demisia lui Ianculescu a fost una personală, depusă oficial la începutul lunii februarie, iar acesta a acceptat funcţia de inginer şef la cinci zile distanţă.

Noul şef interimar al Sistemului de gospodărire a Apelor Mureş a fost numit George Vlasiu, inginer constructor, care are o vechime de peste şase ani în companie.