Confidenţialitate

Demisiile în alb ale miniștrilor – sigur au fost semnate, nu se știe unde au fost depozitate

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, susţine că demisia în alb a fost înregistrată “la partid”, în timp ce colegul său, ministrul pentru Consultare Publică, Gabriel Petrea, afirma că a fost înregistrată la Secretariatul General al Guvernului.

Demisia este depusă la momentul în care… la partid. Este o demisie. Dacă este o demisie, devine activă în momentul în care se activează“, a afirmat Dobre, întrebat unde şi-a depus demisia.

Întrebat despre faptul că Gabriel Petrea a avut o versiune diferită, spunând că ea a fost depusă la SGG, Dobre nu a vrut să comenteze.

Ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Social, Gabriel Petrea, a declarat marţi, la Parlament, că, dacă partidul îi va cere să îşi dea demisia, el va face un asemenea gest, deoarece formaţiunea i-a oferit spijinit politic şi nu este o funcţie pe care şi-a adus-o ”de acasă”.

Gabriel Petrea a mai spus că toţi miniştrii şi-au dat „demisia în alb ca un gest simbolic”, documentul fiind depus la SGG.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat vineri, la Parlament, că miniştrii şi premierul Sorin Grindeanu şi-au depus demisiile în alb la partid, în momentul în care au preluat guvernarea, dar el nu le va folosi, deoarece demisia trebuie să fie un act “asumat şi explicat”.