Demisia guvernului e cerută în stradă

Circa 200 de persoane strinse in fata guvernului cer demisia premierului Viorica Dăncilă. Acţiunea de protest a fost anunţată pe Facebook la scurt timp după declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, care a spus că Viorica Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru şi i-a cerut public sa plece din fruntea Guvernului.

Manifestanţii au strigat “Demisia”, “Vasilica, nu uita, România nu te vrea”, “Nu scăpaţi”, “Veniţi cu noi, vă fură şi pe voi”, “Justiţie, nu corupţie”. Oamenii au avut  vuvuzele, dar şi steaguri tricolore iar mai mulţi tineri au venit cu litere de mari dimensiuni, formând cuvântul “Demisia”.

În Piaţa Victoriei s-au aflat si câteva zeci de jandarmi, care au delimitat cu garduri zona în care se află protestatarii, dar traficul nu a fost  blocat.

Protest are loc și la Alexandria.  14 persoane s-au adunat în fața Casei de Cultură din Alexandria pentru a-i cere Vioricăi Dăncilă să se întoarcă în Teleorman și să demisioneze din funcția de premier. Oamenii spun că vor protesta în continuare, chiar dacă sunt puțini, pentru că vor să afle întreaga țară că nu tot judetul își susține politicienii ajunși în funcții la nivel central. O mașină a jandarmeriei i-a supravegheat pe protestatari pe toată durata manifestatiei, asigurându-se că nu vor apărea probleme.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS