Demis Roussos, artistul cu peste 100 de discuri de aur, platină şi diamant

Cântăreţul grec Demis Roussos a murit într-un spital din Atena în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Demis Roussos a murit la vârsta de 68 de ani, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a declarat pentru publicaţia Le Figaro fiica artistului, Emily.

Demis Roussos s-a născut în Egipt, pe 15 iunie 1946, din părinţi greci expatriaţi, îsnă a devenit celebru în Grecia şi mai apoi în întreaga lume.

La începutul anilor 1960, familia a reveit în Grecia, unde Demis Roussos a început să cânte în trupe locale, printre care Aphrodite’s Child, care i-a inclus, de asemenea, pe Vangelis şi Lucas Sideras.

În anul 1969, trupa Aphrodite’s Child s-a destrămat, iar Demis Roussos a lansat primul său album solo, ‘On the Greek Side of My Mind’,

În anii ’70, Demis Roussos a lansat o lungă serie de hituri precum ‘This Time It Isn’t Au revoir’, ‘Happy To Be On An Island In The Sun’, ‘My Reason’, ‘My Friend The Wind’, ‘Velvet Mornings’, ‘From Souvenir To Souvenir’ şi ‘Goodbye My Love, Goodbye’.

În 1978, Demis Roussos s-a retras de pe scenă şi s-a dedicat familiei. El a lansat albumul ‘The story of Demis Roussos’ în 1985, după ce avionul în care călătorea a fost deturnat de terorişti, care l-au ţinut captiv în Beirut. De atunci, el a militat prin muzica sa pentru pace în lume şi protejarea mediului înconjurător.

De-a lungul carierei, cântăreţul a primit peste 100 de discuri de aur, platină şi diamant.

Ultimul concert Demis Roussos în România a avut loc pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, pe 5 decembrie 2013, când fanii au putut asculta atât piese specifice sărbătorilor de iarnă, colinde, cât şi hiturile sale.