Delta Dunarii, singura delta din lume inclusa in patrimoniul UNESCO (AUDIO)

Un loc unic în lume și cu care ne mândrim este Delta Dunării. Din 1991 a fost inclusă în patrimoniul UNESCO, fiind singura deltă din lume declarată rezervație a biosferei.

Raluca Hatmanu ne invită în continuare să descoperim frumusețile deltei și tradițiile de Crăciun din acest loc.

O vacanță în Delta Dunării îi deschide turistului lumea tăcută a apelor. Pentru a descoperi delta, trebuie să se aventureze pe brațele Dunării, pentru a vedea cu proprii ochi coloniile de păsări: egretele, cormoranii și stârcii sunt la ei acasă aici.În fiecare localitate există pensiuni în care turiștii se pot caza. De cele mai multe ori, pachetele turistice includ plimbări pe canale, mese tradiționale de pește și partide de pescuit. Sunt activități pe care turiștii le pot face în această perioadă la fel de bine ca în miezul verii, aflăm de la Cornel Găină, proprietarul unui hotel din deltă. Cei care aleg să meargă de sărbători în Delta Dunării au parte de multe surprize. În primul rând, petrecerile durează mult mai mult decât în povești, iar băștinașii știu cum să-i atragă aici pe oaspeți.

În deltă – fie că mergem la Jurilovca, la Sfântu Gheorghe sau la Mila 23 – obiceiurile sunt la fel ca în oricare alt loc din țară. Oamenii colindă din casă în casă și își vizitează rudele și prietenii.În ceea ce privește prețurile, în această perioadă cazarea e între 60 și 80 de lei de persoană cu micul dejun inclus. De Revelion, un pachet turistic ajunge la 5-600 de lei de persoană, cu toate mesele incluse. Să mai spunem că accesul turiștilor în Delta Dunării se face numai cu permis… costă între 5 și 30 de lei de persoană, în funcţie de perioada sejurului.