Delegația României la Eurovision pleacă azi la Tel Aviv

Duminică pleacă delegația României la Eurovision Song Contest 2019 către Israel, urmând ca mâine să aibă loc și prima repetiție oficială.

România este prezentă în concurs cu piesa „On A Sunday” , cântată de Ester Peony. Aceasta intră în prima parte a semifinalei cu numărul 2 a concursului Eurovision 2019.

„On A Sunday” a adunat un total de 65 de puncte din partea juriului format din Tali Eshkoli, Emmelie de Forest, Deban Aderemi si William Lee Adams, jurnalisti, Serban Cazan, Alex Calancea, dar și din partea publicului. Piesa compusă de către artista împreună cu Alex Serbu și Ioana Victoria Badea va fi pusă în scena la etapa internaționala a Eurovision Song Contest 2019 de la Tel Aviv.

În vârsta de 25 de ani, Ester Alexandra Crețu, cunoscută ca Ester Peony, și-a descoperit pasiunea pentru muzică încă din copilarie, atunci când locuia împreună cu familia sa în Montreal, Canada.

În 2014, Ester începe să compună muzică pentru artiști precum DJ Rynno, Sylvia, Tamy și Pepe. În iarna aceluiași an, Ester lansează alături de Ana Baniciu, Puya, Doddy, Vescan și Mahia „Cuminte de Crăciun”, iar un an mai târziu, lansează primul single din carieră, „Sub aripa ta” (feat. Vescan), care cucerește topurile muzicale și adună peste 16 milioane de vizualizari pe YouTube. La începutul anului 2018, lansează „Dig it”, un EP ce conține patru piese: „On My Way”, „So Fine”, „Leaving Tomorrow” și „Dig It”.

Anul acesta, la Eurovision participă 42 de ţări, dintre care 18 concurează în prima semifinală, cea din 14 mai, iar 18 ţări luptă în cea de-a doua, pe 16 mai. Finala Eurovision Song Contest 2019 va avea loc pe 18 mai.

La ediția precedentă a concursului Eurovision, România a fost reprezentantă de trupa The Humans, care a participat cu piesa ”Goodbye”.

Programul EUROVISION 2019, TEL AVIV

Semifinala I Eurovision Song Contest 2019: marți, 14 mai, ora 22:00
Semifinala II Eurovision Song Contest 2019: joi, 16 mai, ora 22:00
Finala Eurovision Song Contest 2019: sâmbătă, 18 mai ora 22:00

FOTO: Thomas Hanses / Eurovision.TV

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS