DEJ: Primăria cumpără 20 de autobuze electrice. Al treilea oraș din județul Cluj cu transport ecologic

Primăria Dej cumpără 20 de autobuze electrice din fonduri europene și devine al treilea din județul Cluj cu transport ecologic, după Cluj-Napoca și Turda.

Primarul Costan Morar a declarat marți că primele autobuze au fost deja livrate și vor urma probele tehnice și procedurile de punere în circulație.

Livrarea este estimată de către furnizori a se încheia la finele lunii august 2020.

Achiziția autobuzelor a fost posibilă prin accesarea de fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014-2020, parte a proiectelor care alcătuiesc Planul de Mobilitate Urbană a municipiului Dej. Dejul are în implementare 6 astfel de proiecte cu o valoarea totală de peste 40 milioane de euro”, a spus Morar pentru Mediafax.

Potrivit acestuia, implementarea celor șase proiecte de mobilitate urbană înseamnă transformarea Dejului dintr-un oraș poluant într-un oraș cu o calitate mai bună a vieții.

Autobuzele electrice livrate la Dej sunt produse în Turcia, în colaborare cu BMW, iar garanția acestora este de doi ani sau 200.000 km.

Valoarea celor 20 de autobuze este de aproape 6,5 milioane de euro fără TVA.

De asemenea, la Dej se derulează și lucrările de construire a noii autobaze a companiei de transport local, Transurb, în cadrul căreia se amenajează spațiile adecvate pentru stațiile de încărcare necesare autobuzelor autobuze electrice și pentru sistemul de management inteligent al traficului și supraveghere video.

Proiectul prevede și modernizarea stațiile de autobuz din oraș și amenajarea stațiilor de încărcare pe traseele de transport în comun pentru autobuzele electrice.

Dejul este al treilea municipiu din județul Cluj care oferă locuitorilor un transport ecologic, după Cluj-Napoca și Turda.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS