Declarația Alteţei Sale Regale Principesa Margareta, noul Șef al Familiei Regale a României

Conducerea Casei Regale va fi preluată, ca urmare a decesului regelui Mihai I, de către principesa Margareta, următoarea în linia de succesiune fiind principesa Elena.
Marți, în mesajul transmis după moartea Regelui Mihai I al României, principesa Margareta, Custodele Coroanei Române, declară că “începe un nou timp pentru Casa Regală a României”.

Mesajul integral al noului Șef al Familiei Regale a României:

“Români,

Țara a pierdut pe Regele Mihai I. Timp de peste nouă decenii, el a închinat României toate puterile, cu devotament și răbdare.

Am pierdut, ca voi toți, un părinte. O pierdere personală și o pierdere pentru întreaga Națiune. În aceste clipe grele, suntem uniți în suferința noastră.

Cu infinită iubire și principii puternice, Regele Mihai a înscris în cartea Neamului cea mai valoroasă pagină din istoria contemporană.

Bunătatea și iertarea sa au învins toate relele secolului trecut. Înțelepciunea lui a asigurat continuitatea identității noastre, în momente de gravă abatere de la mersul firesc al țării. Regele nostru a fost o parte din fibra Statului român.

Prin întreaga sa viață, tatăl meu a continuat legătura Familiei Regale cu națiunea română. Pentru ziua noastră de mâine, el ne-a dăruit ziua lui de astăzi.

Începe un nou timp pentru Casa Regală a României. Cu aceleași principii și sentimente ca ale tatălui meu, voi continua să servesc interesele fundamentale ale poporul român.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Margareta,

Custodele Coroanei române

“Începe un nou timp pentru Casa Regală a României”

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS