Confidenţialitate

Decizia CNA în privinţa pieselor ”Gura ta”, cântată de Delia, şi ”Acele”, de Carla’s Dreams

Difuzarea melodiilor ”Gura ta”, interpretată de Delia şi Deepcentral, şi ”Acele”, cântată de Carla’s Dreams, a rămas nesancţionată de Consiliul Naţional al Audiovizualului, după ce membrii forului audiovizual nu au făcut propuneri în acest sens, în şedinţa de joi, scrie News.ro

”Nu a existat nicio propunere. Cu toţii am căzut de acord că nu e cazul”, a spus Dorina Rusu.

Într-o intervenţie în timpul şedinţei, Radu Călin Cristea a declarat că este fan al interpretei Delia.

”În privinţa Deliei, sunt fan declarat. Îmi place foarte mult cum se comportă, ca femeie, ca personaj, ca vedetă, ca existenţă publică – e un tip de nonconformism care mie îmi place şi cred că trebuie să ne gândim atunci când discutăm în şedinţă şi la cei care sunt mult mai tineri decât mulţi dintre noi şi care au dreptul la gustul lor şi consideră că un asemena cântec e normal.

Mie mi se pare chiar frumoasă melodia Deliei”, a spus Radu Călin Cristea.

La rândul ei, Monica Gubernat a spus că a retras autosesizarea pe care a făcut-o în privinţa melodiei ”Acele”, după ce Carla’s Dreams a susţinut limba română într-un interviu în care a declarat că nu cântă în limba ”moldovenească”, care nu există, ci în limba română.

Dorina Rusu a spus că are încredere în opinia fiului ei în vârstă de 16 ani, care nu consideră că melodia ”Acele” incită la consumul de droguri.

Pe de altă parte, Gabriel Tufeanu a spus că nu este de acord cu transmiterea unor mesaje subliminale prin astfel de melodii, dar nu a făcut nicio propunere.

”Mesajele transmise în acest fel nu mi se par potrivite. Sigur, ca să intervenim noi acum după nu ştiu câte luni, când ambele melodii sunt demult trecute, în sensul în care au fost difuzate foarte mult, este puţin tardiv, cam exagerat.

Dar chiar nu sunt de acord cu aceste mesaje mai mult sau mai puţin subliminale – cei care înţeleg, înţeleg, e adevărat, cei care nu înţeleg, nu înţeleg. Dar în acelaşi timp, nu este în regulă noi ca instituţie să nu spunem nimic sau să fim alături de astfel de mesaje”, a spus Gabriel Tufeanu.

Piesa „Acele” de la Carla’s Dreams a fost discutată, joi, în sedinţa CNA, din cauza versurilor care ar face trimitere la consumul de droguri. Delia şi Deepcentral, cu piesa „Gura ta„, au fost pe ordinea de zi a celor de la CNA pentru că ar avea sintagme erotice ce dăunează copiilor.