Confidenţialitate

De ziua românilor, în vizită la comunitatea ucraineană din Letea – AUDIO

    În ajunul Zilei Naționale și în acest „Weekend românesc” la Europa FM,  vă invităm să ne însoțiți într-un loc de poveste.

Satul Letea, din Delta Dunării, cu ulițe nisipoase, case albe, cu garduri și ferestre de culoare turcoaz, grădini pline cu flori… este un adevărat muzeu în aer liber.

Cei 300 de locuitori ai celui mai bine conservat sat din Delta Dunării sunt în proporție de 99,9% etnici ucrainieni, numiți haholi, oameni primitori, care trăiesc din pescuit, puțină agricultură și, din ce în ce mai mult, din turism.

Printre cei care îi întâmpină pe turiști se numără Ion Maxim, șeful și acordeonistul unui ansamblu folcloric – corul Bila Roja (trandafirul alb) din Letea. Ion Maxim este singurul bărbat din grup.

Casier la Primărie, domnul Maxim este născut in Letea; acolo și-a întemeiat o familie și tot acolo muncește pentru a o întreține. Dar se și distrează împreună cu ansambalul său coral format doar din gospodinele satului.

Colega noastră, Ghiulfer Predescu, a fost în vizită la Letea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Letea, pitorescul sat din Delta Dunării, atrage și prin povestea cailor sălbatici, despre care domnul Maxim i-a povestit colegei noastre Ghiulfer Predescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.