Confidenţialitate

De vineri, școlile pot distribui părinților chestionarul prin care își exprimă acordul sau dezacordul în privința vaccinării anti-COVID a copiilor

De vineri, școlile le pot distribui părinților chestionarul prin care își exprimă acordul sau dezacordul în privința vaccinării anti-COVID a copiilor.

Chestionarul nu este obligatoriu. El este necesar pentru organizarea echipelor mobile de vaccinare în școli.

Sunt două întrebări la care părinții trebuie să răspundă: ‘’Copilul a fost fost vaccinat?’’ Da sau Nu. Doar cei care răspund NU, vor completa răspunsul la a doua întrebare: dacă intenționează să aprobe vaccinarea anti-COVID a copilului de către echipa medicală din școală (fie, cea de la cabinet , fie echipa mobilă). Aici au de bifat: Da, Nu sau Indecis.

Părinții trebuie să menționeze numele, prenumele, clasa, școala și localitatea unde învață copilul, dar nu e nevoie și de semnătură. Chestionarele pot fi transmise de școli și în format electronic pentru a fi completate. După centralizarea datelor colectate în urma completării acestor chestionare, autoritățile sanitare vor stabili cum se va desfășura vaccinarea anti-COVID în fiecare școală. Acolo unde nu există cabinet medical, vor veni echipe mobile pentru vaccinarea elevilor și chiar a celor din familia lor, care doresc.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, menționa recent că până pe 20 septembrie, s-au vaccinat anti-COVID: aproape 5 la sută dintre elevii cu vârsta între 12 și 15 ani și 20 la sută dintre cei care au între 16 și 19 ani.