Confidenţialitate

Începe Festivalul de Film de la Veneția

Festivalul de Film de la Veneția are loc în perioada 2 – 12 septembrie. Din cauza pandemiei de coronavirus, prezența vedetelor de la Hollywood în lagună este mult redusă.

Toate proiecțiile de film se vor face cu respectarea distanțării fizice, iar în spațiile închise masca de protecție este obligatorie.

Festivalul de la Veneția va începe cu proiecția documentarului “Molecole”, al regizorului italian Andrea Segre, despre Veneţia în perioada de izolare şi carantină din cauza noului coronavirus.

Actorii şi regizorii care participă fizic la festival nu vor intra în contact cu fanii amatori de autografe şi de fotografii.

Organizatorii au ridicat un “zid”, care separă covorul roşu de strada principală.

În plus, obişnuitele petreceri organizate cu ocazia deschiderii şi închiderii festivalului au fost anulate, iar unii actori şi regizori îşi vor prezenta filmele de la distanţă, prin sisteme de videoconferinţă.

Din programul oficial al festivalului fac parte 63 de filme, dintre care 18 se află în cursa pentru Leul de Aur, celelalte vor fi prezentate în afara competiţiei şi în cadrul secţiunii Orizzonti.

Unul dintre filmele candidate la Leul de Aur, “Nomadland”, este considerat deja un concurent important şi la Oscarurile de anul viitor. Filmul spune povestea unei femei care pierde tot ce avea în Marea Recesiune şi porneşte într-o călătorie prin Vestul Sălbatic.