Confidenţialitate

Cluj: De luni, se întorc la clasă toți elevii

De luni, toti elevii din orașul Cluj-Napoca se întorc de la școală, după aproape un an. Incidența cazurilor de Covid19 în oraș a scăzut sub 1 la mie.

Potrivit ultimului bilant, toate județele sunt în scenariu verde, insa aproape 400 de localități mai funcționează în scenariul galben.

Potrivit datelor oficiale, incidența cazurilor de Covid a ajuns duminică în orașul Cluj-Napoca la 0,96 la mia de locuitori. Asta înseamnă că după aproape un an, toți elevii revin la școală cu prezență fizică.

Sunt aproape 90 de mii de elevi și preșcolari care revin în cele peste 300 de școli. Aceștia trebuie să respecte şi să aplice toate normele de siguranță sanitară.

În județul Cluj mai sunt câteva localităti cu rata peste 1 caz la mia de locuitori, așa că, 12 mii de elevi din 87 de unități de învățământ preuniversitar vor adopta scenariul galben: în care vin la școală elevii din clasele a VIIl-a și a XIl-a, a Xlll-a șia celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal. Restul elevilor fac ore în sistem online.

În total, în toată tara mai sunt  382 de localități care functionează în scenariul galben, potrivit Ministerului Educației.

În aceste localități, rata de incidență a cazurilor de Covid este de peste 1 la mia de locuitori. În aceste cazuri, vor rămâne în online elevii claselor a 5-a, a 6-a, a 7-a, a 9-a, a 10-a și a 11-a.