De la sfarsitul lunii, europenii vor putea cumpara mici romanesti

Comisia Europeană a publicat Regulamentul privind utilizarea anumitor aditivi alimentari în preparatele din carne. Documentul prevede, printre altele, fabricarea pastei de mici după rețeta originală și comercializarea lor pe piața națională, dar și la nivel european.

Se știe că românii sunt mari amatori de mici. Potrivit datelor furnizate de Federația Pro Agro, în România, se mănîncă anual între 20.000 și 25.000 de tone de mici.

Mititeii atât de apreciați de români vor putea fi vânduți și în spațiul comunitar de pe 25 iunie, dată la care intră în vigoare Regulamentul european privind utilizarea anumitor aditivi alimentari în preparatele din carne. Acest document permite folosirea, în continuare, a bicarbonatului de sodiu și a carminului – două ingrediente din pasta de mici.

Însă, nu doar România are de câștigat de pe urma acestei decizii, ci și Germania sau Austria – țări în care se fac preparate precum ‘Bräte’ și ‘Surfleisch’, Finlanda – cu renumita șuncă sărată de Crăciun sau Grecia – de unde vin ‘kebap’-ul, ‘ghyros’-ul și ‘souvlaki’.