De la mare, direct la spital cu COVID. Emilian Imbri: „Obligatoriu mergeți la mare! Să vă feriți acolo”

Tot mai multe persoane au fost diagnosticate cu coronavirus după ce s-au îmbolnăvit în concediu, spun managerii mai multor spitale din țară.

Și în București, la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, au fost astfel de cazuri.

La cerere, conducerea unității medicale a permis internarea întregii familii în același salon, lucru interzis până acum, a spus la Europa FM, Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș.

„Sigur că am avut persoane care s-au întors de la mare direct la spital. Sigur că am avut persoane care au venit cu toată familia. Atunci când a fost posibil, am avut internați, într-un salon: mamă, tată, doi copii. Am făcut niște concesii medicale pe niște circuite, pentru că am considerat că e bine să aducem un pic de liniște persoanelor și să nu-i speriem în plus, cu această internare. Nu am amestecat, în niciun caz, mai multe familii sau prieteni”, a spus Emilian Imbri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În aceste condiții, mai mergem sau nu la mare anul acesta? Iată ce ne recomandă managerul Spitalului de Boli Infecțioase, Emilian Imbri.

”Obligatoriu mergeți la mare și mergeți și la munte! Nu vă feriți! Să vă feriți acolo, când ajungeți! Riscul de a te îmbolnăvi este peste tot și atunci zici:” Dom’le, eu mi-am petrecut concediul în autobuz, mergând prin București și m-am îmbolnăvit. (…) Nu trebuie neapărat să te plimbi în pluton, ca la armată, pe faleză, când poți să te plimbi cu picioarele goale, pe malul mării, pe nisip, pe unde nu prea se mai plimbă nimeni. Deci, alegi locurile unde sunt mai puține persoane”, recomandă managerul Spitalului Victor Babeș din Capitală.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS