De la începutul sezonului au fost confirmate 105 cazuri de gripă

De la începutul sezonului au fost confirmate 105 cazuri de gripă, dintre care: 34 gripă cu virus AH1, 25 de cazuri de gripă cu virus AH3, 45 de cazuri de gripă cu virus A nesubtipat şi un caz de gripă cu virus B, anunţă Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

De asemenea, de la începutul sezonului 2018-2019 au fost înregistrate cinci decese confirmate cu virusul gripal.

“Morbiditatea prin infecţii respiratorii acute a fost mai crescută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă şi s-a încadrat în intervalul aşteptat. Activitatea gripală a evoluat cu intensitate scăzută, înregistrându-se focare locale în jud. Braşov, mun. Bucureşti şi cazuri sporadice în unele judeţe”, se arată într-o informare a Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Potrivit sursei citate, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS şi pneumonii) a fost de 52.991, cu 9.1% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (48.546) şi cu 32.5% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (39.978)”, mai anunţă sursa citată.

De asemena, INSP informează că creşterea este datorată în parte şi datorită datelor subraportate din săptămâna anterioara ca urmare a zilelor nelucrătoare, sărbătorilor legale.

În săptămâna 31.12.2018 – 06.01.2019 s-au înregistrat, la nivel naţional, 349 de cazuri de gripă clinică comparativ cu 48 de cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă din 2018. Totodată, au fost înregistrate şi şase cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu patru mai multe faţă de săptămâna anterioară şi cu trei mai multe faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent.

Până la data de 6 ianaurie 2019 au fost vaccinate antigripal 1.203.057 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS