De duminică, belgienii îşi pot primi din nou prietenii în vizită; există reguli stricte

De duminică, belgienii au voie din nou să se viziteze. Fiecare familie va putea primi cel mult patru musafiri, a anunțat premierul Belgiei, potrivit Associated Press.

Însă trebuie să aleagă cu care dintre prieteni poate să se vadă, pentru că, până la ridicarea totală a restricţiilor, trebuie să fie aceleaşi 4 persoane.

„Fiecare casă poate primi maximum 4 musafiri, de fiecare dată, trebuie să fie aceleaşi persoane, aveţi grijă, aceşti 4 musafiri pot vizita o singură familie. Este ca un contract de reciprocitate, dacă vreţi. Distanţarea socială trebuie respectată cu musafirii. Şi, dacă aveţi norocul să aveţi o grădină sau o terasă, atunci e mai bine să îi primiţi acolo. În mod evident, vizitele nu sunt permise dacă unul dintre membrii familiei sau unul dintre vizitatori este bolnav”, a declarat Sophie Wilmes, premierul Belgiei, potrivit Associated Press.

De săptămâna viitoare, în Belgia se pot redeschide şi majoritatea magazinelor, fabricilor şi a altor întreprinderi. Barurile, restaurantele şi teatrele rămân în continuare închise până la noi ordine, iar competiţiile sportive au fost interzise până la 31 iulie.

Belgia, o ţară cu 11,5 milioane de locuitori, a fost serios lovită de epidemia de coronavirus. Numărul cazurilor confirmate a depăşit 50.000, iar cel al morţilor, 8.300.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS