Confidenţialitate

De Crăciun, tichetele cadou înregistrează cel mai mare volum de vânzări de peste an

Crăciunul este perioada anului care înregistrează cel mai mare volum de vânzări la categoria tichetelor cadou, arată datele unuia dintre jucătorii principali de pe piața din România.

Încadrându-se în categoria cheltuielilor sociale, tichetele cadou pentru salariaţi sunt o alternativă practică la cadourile de Sărbători şi oferă avantaje fiscale la fiecare acordare.

Începând din 2016, tichetele cadou sunt deductibile fiscal la calculul impozitului pe profit în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului. De Crăciun, tichetele cu valori până în 150 lei de persoană sunt scutite de contribuţii sociale şi de impozitul pe venit de 16%. Cu această ocazie pot fi acordate atât tuturor angajaţilor, cât şi copiilor minori ai acestora, păstrând aceleaşi avantaje.

Companiile pot acorda tichete cadou angajaţilor şi cu alte ocazii, bucurându-se de scutire de contribuţii şi deductibilitate fiscală, indiferent de valoarea oferită. Valorile tichetelor trebuie să fie specificate într-un regulament intern, conform Legii nr. 193 / 2006 şi a Codului Fiscal.