De cealaltă parte a lumii: prima și ultima țară care vor petrece Revelionul – VIDEO

Prima ţară din lume care va trece în anul 2017 este Republica Kiribati, o ţară insulară care se află în Oceanul Pacific.

Acest lucru se întâmplă cu douăsprezece ore mai devreme față de momentul în care România va începe numărătoarea inversă.

Locuitorii insulelor petrec Revelionul la temperaturi ridicate, de peste 30 de grade Celsius, iar aceste locuri sunt căutate de turiștii cărora le plac premierele și peisajele exotice.

Deşi are o întindere de circa 5 milioane de kilometri pătraţi, cea mai mare parte a suprafeţei este acoperită de ocean, aria uscatului fiind un mic fragment al acesteia, de numai 811 km², sub forma a 32 de insulițe. Pe aceste insuliţe trăiesc, în total, aproximativ 100 de mii de oameni.

Cea mai mare întindere de uscat este Christmas Island (Insula Crăciunului), botezată astfel deoarece a fost descoperită chiar în ziua de Crăciun, pe 25 decembrie 1643.

Ultimii care vor sărbători Anul Nou vor fi cei care locuiesc în Insula Howland, situată de partea celalată a liniei internaţionale de schimbare a datei, la jumătatea distanței  dintre Hawaii și Australia. Insula Howland este un atol din Oceanul Pacific, ce aparține Statelor Unite ale Americii.

Foto: Shutterstock/Cherryson

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS