Confidenţialitate

De ce emisiunea lui Adrian Hădean se numește Medium Rare

Chef Adrian Hădean explică pe blogul său de ce a insistat ca emisiunea de la Europa FM să poarte acest nume și mai ales de ce este în engleză titlul și nu în limba română, asemeni tuturor celorlalte programe Europa FM.

”Am ales și am pledat pentru acest nume, care spre deosebire de numele celorlalte emisiuni de la Europa FM e în limba engleză, dintr-un motiv simplu: consider că limba română e nedrept de săracă și de slab exploatată când vine vorba de mâncare și de gastronomie.

Foarte mulți dintre termenii pe care-i folosim azi sunt adoptați și adaptați din limba franceză, unii din germană, puțini din rusă, puțini din turcă.

Avem și terminologie românească, fără îndoială, dar ea e de multe ori nedreaptă cu mâncarea. O să dau ca exemplu exprimarea friptură în sânge, care face un deserviciu și cărnii, și potențialului consumator pentru că  deși este incorectă, transmite un mesaj extrem de puternic spre persoana care a fost condiționată din copilărie să considere sângele fie tabu, fie scârbos fie interzis în meniu, lucruri pe care le înțeleg și le accept”, scrie Adrian Hădean.

Emisiunea Medium Rare este la Europa FM în fiecare duminică de la ora 12:00 la 13:00 și este completată pe www.europafm.ro cu multe alte informații utile în fiecare săptămână.